Over ons

About Image

Betrouwbare partner

Bent u opzoek naar een betrouwbare partner voor uw exceptionele lading? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Van Loon XL BV is een onafhankelijk bedrijf dat gespecialiseerd is in internationaal exceptioneel vervoer.

Zakendoen met van Loon XL betekent:
- Uw opdracht uitgevoerd door technische professionals met liefde voor het vak
- Heldere en vlotte communicatie dankzij de kleinschaligheid van de organisatie
- Betrouwbare en snelle service dankzij ons modern en compleet uitgeruste wagenpark
- Expertise op het gebied van douane formaliteiten
- Scherpe tarieven door lage overheadkosten

Van Loon XL staat voor u klaar als dé betrouwbare partner voor internationale exceptionele logistiek.

Sterk in exceptioneel vervoer

Sinds de start van ons bedrijf in 2007 is het internationale vervoer van lading met bijzondere afmetingen en/of gewichten één van de belangrijkste bezigheden binnen ons bedrijf.

Het vervoeren van exceptionele ladingen vereist kennis, ervaring én liefde voor het vak. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bekijk onze verschillende diensten.

About Image

Onze diensten

Exceptioneel transport

Het vervoeren van exceptionele ladingen vereist ervaring, kennis en organisatie. Geen enkel exceptioneel transport is immers hetzelfde. Een specialisme waarin de limieten in afmetingen en gewichten en de lokale wetten en voorschriften per land verschillen. Dankzij onze specialisten bent u verzekerd van korte doorlooptijden en dat voorkomt tijdverlies voor u en uw klanten. Middels GPS volgsystemen worden onze voertuigen continue gemonitord, wat een extra zekerheid biedt voor uw kostbare lading. Ontheffingen voor overmaatse lading en eventuele begeleidingsescorte wordt in eigen beheer georganiseerd; service op maat!

Overig transport

Bij Van Loon XL BV verdient elk transport bijzondere aandacht, ook al is de afmeting en het gewicht van uw lading niet bijzonder. Wij beschikken naast onze (semi) dieplader combinaties ook over huif- en open trailers. Alle vrachtauto's worden bemand door deskundige en ervaren chauffeurs die gebruik maken van moderne communicatiemiddelen. Ze hebben hart voor de zaak en houden allemaal graag de vaart erin. Mede dankzij hen komen uw producten op tijd en onder de juiste condities bij uw afnemers aan. Ook een standaard klus is voor ons bijzonder!

Opslag

Ons bedrijf beschikt over ruim 3000 m2 loods ruimte, waardoor wij uw goederen en machines droog en veilig kunnen lossen, laden en bewaren. Tevens beschikken wij over een beveiligd, ruim bemeten buitenterrein waar wij diverse soorten goederen en (bouw)machines voor korte of lange termijn kunnen herbergen. Mocht dit niet aan uw capaciteitswensen voldoen, dan beschikken wij in de directe omgeving over verschillende nevenlocaties die voor korte of langere termijn gehuurd kunnen worden. Wij denken graag mee in oplossingen!

Begeleiding

Voor het uitvoeren van exceptionele transporten is transportbegeleiding vaak noodzakelijk. Zwaar transport wordt, vanwege de veiligheid voor het overige verkeer, uitgevoerd met één of meerdere transportbegeleiders. Elk land heeft zijn eigen regels en wetten waardoor wij in elke Europees land werken met vaste betrouwbare partners. In diverse landen worden transporten (deels) uitgevoerd door politiebeambten, ook dit coördineert Van Loon XL in eigen beheer. Door deze coördinatie in eigen beheer kunnen wij minimale doorlooptijden garanderen. Geheel ontzorgd van A naar B!

Douane afhandeling

Door onze jarenlange ervaring met transporten van en naar niet EU-Landen hebben wij inmiddels behoorlijk wat kennis opgebouwd met de in- en uitvoer van douanegoederen. Het opstellen van exportdocumenten, de inklaring van goederen en documentatie ten behoeve van (tijdelijke) in- of uitvoer kunnen wij voor u organiseren. Wij werken hierbij samen met een betrouwbaar netwerk van douaneagenten in diverse landen. Door deze zorg uit handen van onze opdrachtgevers te nemen, minimaliseren wij de doorlooptijd voor onze voertuigen. Kortom een win-win situatie voor iedereen!

Verscheping

Van Loon XL beperkt zich niet tot enkel vervoer over de weg. Binnen Europa kan het voor u als klant interessant zijn om te kiezen voor Short Sea Shipping. Bepaalde Transitlanden kunnen door verscheping worden vermeden wat bespaard op tijd en kosten. Ontheffingen en transportbegeleiding in de transitlanden zijn hierdoor niet aan de orde. Doordat vrijwel elk exceptioneel transport via het water kan worden vervoerd zijn de beperkingen in de infrastructuur een minder groot probleem dan bij een volledige route over land. Tevens heeft de klant bij ons in sommige gevallen de keuze om de lading onbegeleid te verschepen. Vanzelfsprekend werkt dit enorm kostenbesparend. Wij beperken ons hierbij niet alleen tot Europa maar kunnen Wereldwijd verscheping aanbieden. Van Loon XL, Worldwide exceptional logistics.

Onze kracht

 

Contacteer Ons

Contactformulier

Wilt u een vrijblijvende offerte, maak dan gebruik van het onderstaande contactformulier. Om u zo snel mogelijk te beantwoorden, vragen we u om het volledige formulier in te vullen. Ter controle krijgt u een kopie van de ingevoerde gegevens op uw email. Velden met een * zijn verplichte velden.